El Hierro: Barraguito especial

De oorsprong van dit heerlijke koffiedrankje ligt op Tenerife, maar wij drinken hem voor het eerst op El Hierro. Een koffie, geserveerd in een smal hoog glas, bestaande uit mooie laagjes van koffie, gecondenseerde melk en likeur. Dit recept is vanzelfsprekend ook zonder de likeur te maken: dan is het een Barraquito.
Ingrediënten (2 glazen)
- 80 ml licor 43
- 200 ml espresso
- 200 ml volle melk
- 50 ml gecondenseerde melk
- snufje kaneel
- 2 reepjes citroenschil
Werkwijze
- Zet de koffie en schuim de melk op.
- Giet in de glaasjes een laagje gecondenseerde melk (zonder het langs de kant te laten lopen!)
- Schenk daarop voorzichtig een laagje licor 43.
- Schenk over de bolle kant van een lepel langzaam wat melk en schuim.
- Hierna schenk je over dezelfde bolle lepel de koffie.
- Top het geheel af met een laagje schuim, een snuifje kaneel en een schilletje citroen.
Geniet er van!