La Gomera: Almogrote

Oorsprong
Almogrote is een typische tapenade afkomstig van La Gomera die gemaakt wordt van langdurig gerijpte harde kaas, olie, peper en knoflook. Het woord heeft zijn oorsprong waarschijnlijk van almodrote: saus van olie, knoflook en andere ingrediënten. Van oorsprong hoort er in dit recept geen tomaat, maar het komt wel vaak voor om de smeerbaarheid te vergroten.
Ingrediënten
- 250 gram langdurig gerijpte harde kaas
- 2 eetlepels paprikapoeder
- 1 chilipeper
- 0,75 kopje olijfolie
- 4 of 5 teentjes knoflook
- eventueel 150 gram rijpe tomaten
Werkwijze
- Meng alle ingrediënten, behalve de olie, in de blender of staafmixer.
- Voeg hierna olie toe naar behoeven. tot er een lekkere tapenade is ontstaan.
- Voeg je de verse tomaten toe? Dan is het het beste om de saus direct te eten in verband met de smaak.