Sometimes life sucks…. een vacuümmachine ook

Er wordt straks op reis natuurlijk zeer bewust met etenswaren omgegaan en door een en ander in kleine porties te vacumeren is de kans op bederf kleiner. Hier lees je hoeveel het scheelt in houdbaarheid.

Harde kaas is bijvoorbeeld  goed te vacumeren. Over het algemeen gaan suggesties over voedsel bewaren over de vriezer. Wij hebben aan boord een klein vriesvakje, maar daar kun je met moeite een paar ijslollies mee invriezen. Na het vacumeren moet je vis en vlees nog wel in de koeling bewaren, maar dus wel een stuk langer dan normaal. Ook soep en (pasta)sauzen kun je heel goed vacumeren. Handig om voorafgaand aan een langere zeiltocht je warme maaltijden voor te bereiden. We maken ook kleinere verpakkingen met nootjes zodat we tijdens één nachtwacht niet alles in één keer opeten of dat de nootjes zacht worden.

We hebben zelfs roestgevoelig gereedschap gevacumeerd. Sommige zaken gebruik je weinig zoals een momentsleutel, slagschroevendraaier en pullytekker. Op deze manier kun je ze goed beschermen.

Er zijn vacuümmachines te koop in alle soorten en maten en de daarbij behorende prijzen. We kunnen je geen aanbeveling doen, maar wij hebben er een van Foodsaver gekocht en tot op heden bevalt deze goed. 

We hebben zelfs voor komende winter pepernoten gevacumeerd…..