Tobago: Chow

Speurend op internet naar een lokaal gerecht uit Trinidad & Tobago kom ik van alles tegen. Er wordt gesproken over veel stalletjes die hier zouden staan, maar die komen we op Tobago niet tegen. Waarschijnlijk is dit op Trinidad wel het geval. Wel genieten we hier van een dorps BBQ, en een roti stalletje. In de restaurants is er vooral keus uit vis, kip, varken en soms geit.

Trinidad schijnt trouwens het eerste land te zijn waar men flatbread gebuikte om te vullen met van alles. Doubles heten deze met kikkererwten-curry gevulde ontbijtbroodjes. Wanneer je van deze kikkererwtenvulling balletjes maakt en ze dipt in chutney, heb je Pholourie.
Tegen de katers hier gebruiken ze mais soep en tot slot wordt er haai, krab en dumplings gegeten.

Ons boatproof recept van dit eiland is Chow: een spiced up fruit salade. Een combi van zoet, zuur, zout en pittig.


Ingrediënten 

  • Verse ananas, (niet volledig rijpe) mango of perzik, sinaasappel, komkommer, mandarijn, tomaat, rode ui.
  • Limoensap
  • Verse peper
  • Knoflook
  • Mexicaanse koriander

En zo maak je de Chow van Tobago

  • Maak een mooie marinade van de fijngesneden peper, kruiden en limoensap. 
  • Snijd het fruit in stukjes en laat lekker een uurtje in de marinade staan. 
  • Serveer als tussendoortje, bij de borrel als lekkere lunch of een bijgerecht bij je BBQ..

📌 Persoonlijk ben ik geen korianderfan dus experimenteer ook vooral naar eigen smaak.

📌Mocht je dit tussendoortje nou helemaal te gek vinden door zijn smaakexplosie: op YouTube zijn vele variaties te vinden. 

📌 Er is hier op Tobago ook fruit te vinden dat wij niet kennen zoals gouden mamey appels en groene ’trini’ pruimen. Vraag bij een groentekraam eens wat er in Chow kan, en laat je verrassen!

Wil je meer weten of Tobago? Lees dan ons artikel over Tobago: beyond ordinary