Venezuela: Perico

We hebben maar een heel klein stukje van Venezuela bezocht, maar willen het toch niet overslaan in de recepten reeks. Vooral ook omdat dit gerecht zo eenvoudig te maken is op de boot. Afgelopen weken hebben we tijdens onze rondreis door Colombia heel vaak dit gerecht bij ons ontbijt gekregen. Men vult dan de arepa ermee. Wij zijn niet zo gek op de broodjes maar wel op deze vulling. Straks geef ik je een recept voor een alternatief broodje.

Perico is eigenlijk gewoon de Venezolaanse variant op roerei. Het wordt een kleurrijk mengsel van tomaten, uien en paprika’s gemengd met zacht roerei. Een gezond, energierijk ontbijt dat je zeker op de been houdt. Onderstaand is voor 4 personen.

Wat heb je nodig om perico te maken?

  • 2 kleine uien, fijngesneden
  • 2 paprika’s (kleur naar keuze), fijngesneden
  • 3 tomaten, zaad verwijderd en het vruchtvlees  fijngesneden
  • 8 eieren, licht geklopt
  • zout en peper naar smaak
  • 3 teentjes knoflook, geperst

Hoe maak je deze eenvoudige en voedzame perico?

  • Verhit op middelhoog vuur de olie en de boter in een koekenpan en bak er de uien, de knoflook en de paprika een minuut of 4 in tot de uien glazig zijn.
  • Voeg de tomaten toe en bak nog even door, totdat het vocht wat verdampt is.
  • Draai het vuur wat lager en voeg de eieren, zout en peper toe.
  • Voeg een voor een de rauwe eieren toe en laat ze tijdens het roeren wel stollen maar niet helemaal hard worden.

Vanzelfsprekend kun je peper, zout en kruiden toevoegen naar wens en serveren naast een broodje.

Wij gebruikten dit recept tijdens de Panamakanaal transit. Afgezien van het snijden, dat je kunt uitbesteden, is het snel klaar en voedt het op een broodje erg goed.